NFFTS Fond

VEILEDNING TIL SØKNAD AV FONDSMIDLER

Fondet ble etablert i 2001 og er et resultat av overskuddet etter Verdenskonferansen i Oslo i år 2000, der temaet var Forsoning og der 3.de verdensperspektivet var sterkt tilstede.

Fondets formålsparagraf er den samme som for NFFT:

• Å utbre kunnskap om, og skape anerkjennelse for familieterapi og systemisk praksis.
  • Å fremme samarbeid og kontakt mellom enkeltpersoner og grupper som er engasjert i familieterapi, systemisk praksis, undervisning og forskning relatert til familieterapeutisk og systemisk arbeid.
  • Å støtte forskning og annen fagutvikling innen familieterapi og systemisk praksis.

Medlemmer av NFFT kan søke støtte. Søknadsfrist er 15.september hvert år så lenge fondsmidlene varer.
Hvert år utdeles maksimalt kr.50,000,- til en eller flere søkere.

• Tildelingen skal ikke være et driftstilskudd til offentlig tjeneste, men et insitament til noe som det ikke fås tilskudd til andre steder.
  • Det kan gis tilskudd til et avgrenset prosjekt, delprosjekt eller til å skrive en artikkel.
  • Fondsstyret kan ikke fullfinansiere prosjekter
  • Søkere må forplikte seg til å gi en tilbakemelding, som kommer foreningens medlemmer til gode, gjerne i form av en artikkel/et innlegg i Metaforum eller Fokus på Familien.
  • Fondet er et resultat av verdenskongressen i Oslo i år 2000. det er ønskelig at tildelingene også gjenspeiler temaet Forsoning og 3.de verdensperspektivet som var essensielt på verdenskonferansen i Oslo.
  • Utdeling av midler skjer etterskuddsvis på grunnlag av kvitteringer/bilag for utgifter.

Fondsstyret ønsker å tydliggjøre kriteriene med å tilføye:

• Fondsmidlene skal gi NFFTs medlemmer mulighet for å skrive mer, og stimulere til å dele faglige anliggender.
  • Søkere må bruke søknadsskjema for NFFT-Fondet. Det finnes på NFFTs hjemmesider, og vil bli kunngjort i Metaforum i forbindelse med utlysning av Fondsmidlene.

Fondsstyret har pga fondets størrelse og prosjektenes aktualitet besluttet en frist på 3 år for benytting av tildelte midler. Ut over denne fristen må det søkes på nytt.

SØKNAD SENDES FONDETS LEDER, HELST PER E-POST
E-post: bagge@diakonhjemmet.no

Søknadsskjema finner du HER.

Fondsstyret består av:
Rikke Helmer, leder, rikke.helmer@getmail.no