Systemisk kafé på Litteraturhuset i Oslo onsdag 1.mars 2017
NFFT Inviterer til Systemisk kafé
på Litteraturhuset i Oslo, Wergelandsalen
Onsdag 01.03.17 kl.19.00 (dørene åpnes kl.18.30)
Forfatterne Helene Uri og Nina Lykke i samtale
med Anne Kyong Sook Øfsti
En tvetydig lengsel – å få et forhold til å vare for enhver pris?
Hvordan kan skjønnlitteratur inspirere til innsikt og inspirasjon for alle som er opptatt av parrelasjoner, privat og profesjonelt?
Anne Kyong Sook Øfsti, som selv er parterapeut, førsteamanuensis og forfatter, vil sammen med forfatterne Helene Uri og Nina Lykke ta oss med i en samtale om parforholdets uendelige gleder og utfordringer, med utgangspunkt i bøkene til to bestselgende, norske forfattere som evner å beskrive mellommenneskelige relasjoner med stor presisjon og ikke helt uten en porsjon sarkasme.
Pris: Kr. 120,- for medl. av NFFT, Kr. 150,- for ikke-medl. Kontant betaling/VIPPS ved inngangen
Mat og drikke kan kjøpes i Kafe Oslo i 1.etasje
VELKOMMEN!
Nina Lykke (f. 1965) debuterte i 2010 med Orgien, og andre fortellinger. For Oppløsningstendenser (2013) ble hun kortlistet til P2-lytternes romanpris. I 2014 ble Lykke tildelt Bokhandelens forfatterstipend. Nei og atter nei er nominert til Ungdommens kritikerpris og P2-lytternes romanpris. Romanen har fått strålende anmeldelser og er planlagt utgitt på tysk.
«Nei og atter nei» er et trekantdrama om den pertentlige, pliktoppfyllende lektoren Ingrid på femti, hennes antatt like pliktoppfyllende ektemann, avdelingsdirektøren og byråkraten Jan, og hans femten år yngre rådgiver og elskerinne, verpesyke Hanne. Som i tv-serien «The Affair» fortelles historien om utroskapen og konsekvensene det får, fra de ulike aktørenes synsvinkler.
Ingrid og Jan har alt: stabile jobber i stat og kommune, et hjem på beste Nordstrand i Oslo og to snart voksne sønner. De har vært gift, godt gift, i et kvart århundre, men mister alt, i hvert fall hverandre.
Helene Uri (f.1964) har skrevet omtrent 30 bøker, blant annet åtte romaner, flere barne- og ungdomsbøker – og en rekke bøker om språk og språkvitenskap. Bøkene hennes er oversatt til sytten språk. Uri har hovedfag i nordisk og doktorgrad i anvendt lingvistikk, og hun arbeidet i tolv år ved Universitetet i Oslo før hun sa opp jobben for å begynne å skrive på heltid. De siste årene har hun hatt en professor II-stilling i kreativ skriving i tillegg til forfattergjerningen.
Romanen Hålke kom i høst – en fortelling om islagte ekteskap og fortau.
Ebba og Karl har vært gift i snart seksogførti år etter at de møtte hverandre på lærerskolen i 1968. Hun har gjort karriere som pedagog og høyskolelektor, han har vært ansatt på den samme ungdomsskolen gjennom hele yrkeslivet. De har to barn, barnebarn. Nå har de for lengst blitt pensjonister og flyttet til en mindre leilighet sentralt i Oslo. Det er trangere der, mer knugende. Ebba tenker at leiligheten er forbannet.
Anne Kyong Sook Øfsti (f.1962) har doktorgrad fra Tavistock Clinic og disputerte med avhandlingen «Some Call it Love», om norske parterapeuters kjærlighetsbilder. Hun underviser og forsker i temaer som parterapi, samtaler med enkeltindivider og minnearbeid m.m. Hun har vært redaktør for tidsskriftet Fokus på familien, skrevet essays, faglitteratur og er mye brukt som foredragsholder. I 2014 ga hun ut romanen «Si at vi har hele dagen».