Kristiansand

Systemisk kafé i Kristiansand. Arrangementskomité:

Ane Bjørknes
Toralf Tronstad
Per Arne Lidbom,
Camilla Jensen Oanes
Alfred Røyksund

 

Lokalkomiteen

Lokalkomiteen

Systemisk kafe i Kristiansand 20.11.2019.

Verdenshistoriens aller første systemiske kafe i Kristiansand er avholdt og ble en suksess!

Gjesten var sprudlende, samtalepartneren var engasjert, publikum var med og rammen var perfekt.

Hilde Sirnes: mor til tre, sjømannsprest og familieterapeut ble intervjuet av Per Arne Lidbom. Hilde forteller at noe av det viktigste hun har med seg fra familieterapien inn i sitt nåværende arbeid er å ikke være redd for å spørre hvordan folk har det og hvordan det står til med systemet rundt. Dette har hun hatt bruk for i alt sitt arbeid – fra 10 år på familiekontor, via Palliativt tverrfaglig team, til personalarbeid og samtaler som bestyrer på flere Sjømannskirker, og ikke minst arbeidet her hjemme som prost. Nå, som sjømannsprest for studenter med over 600 avtalte terapisamtaler årlig bruker hun familieterapeutbakgrunnen daglig.  «Jeg elsker å være samtalepartner for vanlige folk midt i dager da livet utfordrer oss litt ekstra» sier hun. Hun tilføyer at hun etter å ha deltatt som sjømannsprest under hjelpearbeidet etter Tsunamien i Tailand har forstått at det ikke finnes noen setning hun kan gi, som gir svar for folk i krise. Men hun vet at folk selv har svar og at hun som hjelper må være åpen for å forstå hva disse svarene kan være.

Hilde jobber nå i flere land i Øst-Europa og snakker med studenter som opplever kjærlighetssorg, spiseforstyrrelser, angst for professoren, har nettopp flytte ut av kollektivet, gruer seg for eksamen, opplever ensomhet, ruser seg mm. Hilde er full av historier og vi i salen ler og blir ettertenksomme og berørte i tur og orden av det hun forteller. Og hun sier at det hun stoler mer og mer på kraften i det å kjenne seg sett og løftet opp. Og latter. Slik hun ser det kommer latter fra et sted dypt inni oss, og inneholder noe frigjørende.

Etter denne samtalen sitter jeg igjen med et inntrykk av at Hilde Sirnes, sjømannsprest for studenter i Øst-Europa, er rette kvinne på rette stedet. Jeg ville kjent det trygt å sende min sønn eller datter til utlandet for å studere når jeg vet at det finnes en som henne der ute – en som ser, lytter og er der.

Tusen takk, Hilde, for en inspirerende kveld! 

Hilde Sirnes og Per Arne Lidbom

Hilde Sirnes og Per Arne Lidbom