Videobibliotek

Fortellinger fra familieterapi

På forsommeren i 2020 ble NFFT tipset om et spennende prosjekt som er i gang i England. Arlene Vetere fortalte at hun er blitt intervjuet om sitt virke som familieterapeut. Dette er blitt til en 20 minutters videosnutt som ligger på YouTube. Flere engelske familieterapeuter er intervjuet på samme måte.

Arlene satte oss i kontakt med Steve Littlewood, som er mannen bak prosjektet. Han delte villig sine tanker om prosjektet og erfaringene han har gjort seg så langt. Det ga oss mange ideer og et ønske om å samle stemmene og historiene til fagfolk som er og har vært med på å utvikle faget vårt her i landet. 

Vi tenker å lage et videobibliotek.

Det er mange fagpersoner som bidrar til utvikling og utbredelse av familieterapifeltet. Ikke alle har skrevet artikler eller bøker, men har likevel mye spennende å fortelle. Også de mest profilerte, som har skrevet, vil det være interessant å høre mer av historiene til.

Det komplette videobiblioteket tenker vi skal være tilgjengelig for NFFTs medlemmer via medlemssidene, men det kan også legges ut kortere versjoner på NFFTs facebookside og nettside.

Vi ser for oss tre måter å samle inn videoene på, og vi ønsker å benytte oss av dem alle. Den ene er å få tak i filmer fra systemiske kaféer som alt er tatt opp. Den andre er å filme fremtidige systemiske kaféer. Vi må selvfølgelig få godkjenning til å redigere og bruke dette til vårt prosjekt. Den tredje måten er å invitere fagfolk til denne praten, og filme det. Dette krever tid, rom og utstyr, som vi jobber med å få på plass.

I høst la vi ut spørsmål på NFFTs facebookside om forslag på fagpersoner vi bør ha med i videobiblioteket vårt. Vi fikk inn mer enn 60 navneforslag. Det viser at det er interesse for å få til et slikt bibliotek, og at det er mange fagpersoner det er spennende å ha med!

Å forevige fagpersoner på video gir oss muligheten til å hente frem kunnskap, informasjon og inspirasjon til både nye og drevne fagfolk. Vi håper mange er villige til å dele dette med oss.